Autobazar AAA posílil pozici v Maďarsku

red eko, čtk
23. 8. 2007 16:31
V expanzi chce letos pokračovat
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Síť autobazarů AAA Auto se v srpnu rozrostla o dvě nové pobočky v maďarských městech Segedín a Miškovec. Do konce roku by se měl počet center v Maďarsku zvýšit na sedm.

Firma to uvedla v tiskové zprávě. Firma nyní působí v pěti zemích. Vedle ČR ještě na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a od loňského roku v Maďarsku, kde otevřela první pobočku v Budapešti. Na podzim se zde připravuje otevření dalších dvou zastoupení v lokalitách Debrecínu a Székesféhérváru.

"Maďarsko letos svojí dynamikou růstu dohnalo Slovensko, které bylo dosud nejrychleji rostoucím zahraničním zastoupením společnosti AAA Auto," uvedl předseda představenstva skupiny Anthony Denny. Maďarský trh s ojetými vozy podle něj patří mezi nejvyspělejší ve střední Evropě.

Maďaři podle Dennyho dokázali odolat tlaku Evropské komise a nezrušili vysoké, progresivně odstupňované dovozní poplatky na staré automobily, které prakticky znemožňují dovoz starých automobilů ve špatném technickém stavu a neodpovídajících ekologickým standardům, které třeba v posledním roce zaplavily Českou republiku.

Podle dřívějších informací chce firma během dvou let v zemi investovat 35 milionů eur, tedy téměř miliardu korun. Maďarsko by se mělo stát centrálou pro další expanzi do Bulharska, Srbska a na Ukrajinu. AAA letos zvažuje vstup na český akciový trh a na burzu v Budapešti.

 

Právě se děje

Další zprávy