Kulhánek přesedl ze Škodovky do ojetin

Dušan Klimeš
4. 9. 2007 12:30
AAA Auto má novou posilu
Vratislav Kuhlánek (vlevo) ze Škody Auto a A.J. Denny, zakladatel AAA Auto
Vratislav Kuhlánek (vlevo) ze Škody Auto a A.J. Denny, zakladatel AAA Auto | Foto: AAA Auto

Praha - Bývalý šéf největší české automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek zasedne v představenstvu mateřské společnosti největšího tuzemského autobazaru AAA Auto.

Přestože své služby a zkušenosti Kulhánek nabídne bazaru, zůstává i nadále ve funkci předsedy dozorčí rady ve Škodě.

"Pan Kulhánek svůj úmysl samozřejmě s vedením firmy konzultoval a Škoda Auto s jeho účastí ve vedení AAA Auto nemá problém," sdělil deníku Aktuálně.cz Evžen Krauskopf, mluvčí Škody.

Dohodu o spolupráci podepsal Vratislav Kulhánek přímo se zakladatelem firmy Anthonym Jamesem Dennym.

"Zájem pana Kulhánka pracovat pro AAA Auto dokazuje rostoucí prestiž naší skupiny jak u zákazníků, tak u potenciálních investorů," prohlásil při této příležitosti zakladatel skupiny A.J. Denny.

Ze Škody radit bazaru

Přestože Kulhánek pracuje 25 let v oboru a svoji kariéru zasvětil především výrobě nových automobilů značky Škoda, v budoucnost firmy s áčky ve znaku věří.

"Společnost AAA Auto vytvořila zcela novou dimenzi pro obchod s ojetými automobily a má tak reálnou šanci uspět nejen na stávajících trzích střední Evropy, ale i v další expanzi," uvádí Kulhánek.

Do dnešního dne zůstává Kulhánek prezidentem Sdružení automobilového průmyslu ČR.

Společnost AAA Auto chce svoji pozici na trhu podpořit i vydáním akcií na pražské a budapešťské burze. Na této akci chce získat až 1,4 miliardy korun pro svůj další rozvoj.

Loňské tržby AAA Auto se vyšplhaly na deset miliard korun s tím, že firma prodala téměř 62 tisíc vozů. Letos by to mělo být o třináct tisíc aut víc.

 

Právě se děje

Další zprávy