Operátoři rozšiřují datové služby do mobilů

ČTK ČTK
28. 5. 2012 16:18
Vodafone, Telefónica i T-Mobile v červnu nabídnou víc
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Mobilní operátor Vodafone rozšíří svou nabídku o datové tarify s vyšším limitem pro stahovaná data (FUP). Zatímco dosud bylo maximum tři GB měsíčně, nově nabídne čtyři a deset GB za měsíc.

Nové tarify Vodafonu bude možné aktivovat od 7. června. Jejich cena bude 532, respektive 1000 korun, v případě použití pro druhou datovou SIM bude o čtvrtinu nižší. Novinkou je možnost dokoupení objemu dat i pro týdenní tarify. Jeden GB vyjde na 200 korun.

Datový limit deset GB v současnosti nabízí konkurenční Telefónica v rámci své nabídky Mobilní internet Pro za 750 korun, u T-Mobile je u služby Internet na cesty Premium maximum 30 GB za 999 korun.

Nově bude také možné nastavit si možnost automatického navýšení FUP po vyčerpání objemu původního tarifu. Služba je určena pro zákazníky, kteří upřednostňují využívání datového připojení bez omezení rychlosti. Operátor také již nebude mazat nevyčerpané jednotky v případě dokoupení dat, ale bude je přičítat.

Také konkurence nabídne víc

Rozšíření nabídky datových tarifů dnes oznámila také Telefónica, která od 4. června majitelům mobilních telefonů nabídne nový datový tarif Facebook. Ten za 75 korun měsíčně či 19 korun týdně nabízí přístup k sociální síti Facebook prostřednictvím mobilního telefonu.

"V České republice využívá Facebook více než 3,6 milionu lidí. Věříme, že zákazníci, kteří ještě nevyužívají data v mobilu, ocení možnost být prostřednictvím mobilu online na Facebooku kdykoliv a kdekoliv," říká Petr Matějovský, ředitel pro mobilní hlas a data společnosti Telefónica Czech Republic.

Také třetí operátor T-Mobile přichystal změnu. Od června sníží cenu balíčku pro stahování dat v zahraničí Travel&Surf o polovinu na 270 korun týdně. Od 24. června pak upraví ceny volání a SMS na úroveň nařízenou Evropskou komisí.

"U balíčků Travel&Surf nově rozšiřujeme i územní platnost o tři oblíbené cílové destinace, kam Češi rádi jezdí. Výhodnější datové přenosy si tak cestovatelé mohou dopřát i z Chorvatska, Egypta či Turecka," uvedl výkonný ředitel marketingu ve společnosti T-Mobile František Mala.

Firma rovněž od června rozšíří možnost nastavení finančního limitu na datové služby v roamingu na celý svět. Dosud byla služba dostupná jen v zemích EU, Chorvatsku a Egyptě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mobilní operátoři - který z nich má nejvýhodnější tarif?

 

Právě se děje

Další zprávy