Manželé chtějí vydělat milion eur prodejem pixelů

Veronika Skálová Veronika Skálová
10. 2. 2010 11:02
Rakušané chtějí zopakovat úspěch milionové webové stránky.
Andrew Tew prodal milion pixelů na své stránce za dva roky.
Andrew Tew prodal milion pixelů na své stránce za dva roky. | Foto: www.milliondollarhomepage.com

Vídeň - Co jeden pixel na zobrazené webové stránce, to jedno euro do kasičky, která se má stát zdrojem financí pro nákup domu. Celkem nabízí mladý manželský pár k prodeji rovný milion pixelů.

Sto pixelů na stránce www.einemillioneuro.at je k mání za sto eur, tedy v přepočtu asi 2600 korun. Na takto získaný prostor si kupec může umístit vlastní reklamu.

Jak upozornila ČTK, reklamní prostor nabízí pracovník v IT a učitelka v mateřské škole na tři roky. "Do 1. února 2013 chceme mít prodané všechny pixely. Už jsme napnutí," uvádí manželé v blogu na své stránce.

Manželé přiznávají, že jejich nápad není původní. Inspirací byla internetová stránka "million dollar homepage" amerického studenta Alexe Tewa. Rakušané upozorňují, že jeho pokus ukázal, že lidé věnují pestrobarevné stránce s mnoha malinkými logy větší pozornost než běžné internetové reklamě a zvědavost je nutí rozklikávat jednotlivé odkazy.

I to je důvod, proč se rozhodli tenhle způsob výdělku otestovat. Slibují, že vydělané finance řádně zdaní a za zbylou sumu si chtějí pořídit vysněný domek na okraji Vídně. Jiné finanční zdroje totiž nemají a úvěr jim připadá jako příliš velká zátěž.

Zatím jediným kupcem pixelů se stal v polovině loňského prosince server Lokator. Na svých stránkách umožňuje lidem zveřejňovat pozvánky na akce i hodnotit jednotlivé vídeňské podniky.

Pokud budou Rakušané stejně úspěšní jako jejich americký předchůdce, už si mohou pomalu vybírat dům svých snů. Andrew Tew prodal úspěšně celý milion pixelů za dva roky. Dostalo se mu celosvětové publicity a na jeho stránce inzerují firmy z 36 zemí světa.

 

Právě se děje

Další zprávy