Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Češi se už tolik necpou
Ekonomický boom Čechům prospěl. Na prvním místě už pro ně není smyslem poledního oběda nacpat se k prasknutí, ale najíst se tak, aby si člověk pochutnal a po obědě mohl ještě pracovat s čistou hlavou.
V roce 2009 byla velká porce nejdůležitějším parametrem oběda pro třetinu Čechů, loni to bylo důležité už jen pro čtvrtinu lidí. Naopak o vyváženou stravu se zajímalo 31 procent strávníků, loni to bylo 44 procent.