Češi se cpou v práci méně. Vyrážejí na výhodná meníčka nebo si jídlo nechávají vozit

Iva Špačková Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Foto: Edenred CZ

Dovoz jídla do práce je trend

K nejvýraznějším trendům, které se za posledních deset let změnily, patří dovoz jídla do práce. Ušetří to čas, vypadá to in a navíc si jde objednat mnohem širší škálu pokrmů, než obvykle nabízejí podniky v okolí práce.

Před deseti lety obědval v relaxačním koutku ani ne každý desátý Čech, loni to už byla téměř třetina strávníků.

 

Právě se děje

Další zprávy