Češi se cpou v práci méně. Vyrážejí na výhodná meníčka nebo si jídlo nechávají vozit

Iva Špačková Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Foto: Edenred CZ

Snaha o zdravější stravování roste napříč Evropou

Důraz na zdravé stravování zaznamenávají na svých tržbách i restaurace. Právě jejich zkušenosti dokazují, že lidé myslí proklamace o vyváženější stravě vážně.

V Evropě si o vyváženější stravu lidé říkají téměř u každé druhé restaurace, v Česku to ke u každé čtvrté. Před deseti lety přitom zdravější porce vyžadovalo po restauratérech jen 3,5 procenta lidí.

"V roce 213 jsme začali lidem nabízet středomořskou odlehčenou kuchyni v jedné restauraci. Když jsme viděli, že svíčková zákazníkům zásadně nechybí, rozšiřovali jsme koncept dál. Najali jsme další kuchaře z různých zemí a dnes nabízíme lidem jídlo v devíti provozech včetně rozvozové služby a soukromého školního stravovacího zařízení a tržby nám stále rostou," říká Petr Janoušek ze společnosti Olive Food, která je zapojena do programu Food (viz zelené logo vpravo nahoře obrázku), který garantuje pestrou nabídku jídla podle nejnovějších nutričních kritérií. 

 

Právě se děje

Další zprávy