Relaxujte v houpací síti. Doma i na zahradě

Andrea Berniová
2. 4. 2012 10:34
Existuje mnoho typů houpacích sítí, vyberte si a relaxujte
Foto: Jaroslav Jiřička

Máte doma houpací síť? Možná ji jen občas používáte k odpočinku na zahradě a možná vám ležení na smotaných šňůrách připadá nepohodlné. Víte ale, že houpací sítě najdou uplatnění i v interiéru a že vůbec nemusejí připomínat síť? Blíží se teplé dny a čas bezstarostného lenošení třeba s knihou nebo za poslechu hudby. Proč si neužít opravdu pohodlné relaxace při pomalém pohupování?

Není síť jako síť

Houpací síť může být i z látky. V tom případě je mnohem pohodlnější, protože provázky a uzlíky nikde netlačí. Máte možnost volit z různých typů tkanin i jejich zpracování. Můžete mít jemnou bavlnu, anebo třeba pevný polyester. Ten je dobře omyvatelný, což se hodí obzvlášť tehdy, pokud budou síť využívat děti například ke svačení. Vybírejte s ohledem na budoucí použití. Důležitý je věk - můžete totiž koupit houpací síť určenou pro děti nebo pro dospělé.

Houpejte se i doma

Také uvažujte o plánované zátěži: bude v síti relaxovat vždy jen jeden člen rodiny? Nebo dva či dokonce víc? I podle tohoto kritéria se sítě dělí. Kupte vždy tu síť, která unese větší hmotnost, než momentálně potřebujete. Různí se i způsob umístění. Na zahradě se dá síť klasicky přivázat mezi dva stromy, které mají vhodnou vzdálenost.

Pokud ale takovou možnost nemáte, můžete si pořídit síť s konstrukcí z tyčí nebo s dřevěnou konstrukcí. Právě sítě s konstrukcí jsou vhodné i do domu či bytu. Proč byste nemohli doma relaxovat stejně jako na zahradě? Kromě konstrukce můžete ukotvit síť i do zdí. Je ale potřeba použít kotvy s dostatečnou nosností a také zvážit, zda je pro takovou zátěž vaše stěna vhodná. Jestli máte pohupování rádi, zkuste ještě závěsný vak nebo závěsné křeslo.

 

Právě se děje

Další zprávy