Utečte před mrazem do vířivky a užívejte si relaxace

td
9. 2. 2012 3:59
Dopřejte si vlaství vířivou vanu a užívejte si jí i v zimě, prospívá to zdraví
Foto: Isifa/Thinkstock

Tiché bublání vody a hřejivý pocit, který rozlévá celým tělem. Není náhodou, že při každé návštěvě bazénu musíte na místo ve vířivé vaně čekat téměř frontu. Chvíle relaxace v horké vířivé lázni si totiž zamiluje snad každý. Zejména během mrazivých dní, se kterými se momentálně potýká celá Evropa, chvíle klidu a tepla přijde vhod jako nikdy předtím. Proč si nedopřát vlastní vířivou vanu, která se postará o dokonalou oázu odpočinku?

Proč nezkusit venkovní vířivku?

Na trhu lze vybírat z několika variant vířivek, základním rozhodnutím je ale volba mezi venkovní a vnitřní variantou. Právě exteriérové vany se začínají těšit stále vzrůstající oblibě, může za to především zvýšený komfort užívání a příjemná atmosféra. Jediným problémem bývá u menších zahrad soukromí, které však poskytne například elegantní dřevěný paraván. Navíc lze do venkovní vířivé vany pozvat i přátele, což u vnitřního provedení nebývá zvykem.

V zimě se ohřejete a ještě posílíte zdraví

Venkovní vířivky lze navíc používat i v zimě, pokud není příliš velký mráz. Během nižších teplot se totiž k uklidňujícím a relaxačním účinkům přidává ještě takzvaný saunový efekt, který zdraví velmi prospěšný.

V případě, že rtuť teploměru klesne už příliš nízko, měla by se vířivka vhodným způsobem zazimovat. Je nutné z vany vypustit veškerou vodu a zakryjte ji izolačním materiálem. Služby bezpečného zazimování za menší poplatek obstarají i specializované firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy