Nebojte se oživit interiér pomocí obrazů nebo plakátů

Andrea Berniová
8. 3. 2012 3:00
Obrazy a plakáty stačí vybírat podle stylu interiéru a stanou se vítaným doplňkem
Foto: Policie ČR

Chtěli byste nějak oživit interiér a holé stěny se vám nelíbí? Prostě na nich něco chybí? Co třeba pořídit si pěkný obraz nebo plakát? Dnešní obrazy nemusejí vypadat jako od středověkého umělce. Seženete i moderní, například detaily okvětních lístků, pestrobarevné nebo abstraktní obrazy.

Záleží jen na vašem vkusu a také na stylu zařízení interiéru. K pestrému koberci se vzory se spíše hodí méně komplikovaný obraz a naopak. Můžete si vybrat z mnoha velikostí. Stejně tak výběr rámu je na vás. Může být střízlivý, anebo vesele barevný či dokonce různě tvarovaný. Obraz vám může posloužit i lépe než radiátor. To pokud si pořídíte tzv. topný obraz. Také můžete nechat zarámovat fotografie.

Nebojte se plakátů

Plakáty už zdaleka nepřipomínají jen pubertální léta, kdy si nejeden teenager připínáčky nebo lepicí páskou připevňoval na zeď více či méně vkusné podobizny svých idolů. Dnes se na plakátech často objevují květiny, evropská či americká města, krajiny nebo animované postavičky (ty se skvěle hodí do dětského pokoje). I plakáty se dnes často umisťují do rámů.

Všeho moc škodí

Jen pozor, abyste obrazy a plakáty nepřekombinovali. Je těžké sehnat dva obrazy, které se k sobě budou hodit a mohou tak být umístěny v jedné místnosti. Velké množství různých obrazů a plakátů odlišného stylu a velikosti může působit neesteticky. Obraz či plakát by také měl ladit s celkovým stylem zařízení místnosti. Pokud si na moderní nábytek nepotrpíte a na ten svůj starší nedáte dopustit, určitě se ve vašem interiéru bude lépe vyjímat plakát se starou mapou nebo obraz zátiší. Pestré abstraktní obrazy se naopak hodí do moderně vybavených interiérů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy