Nanonátěr zbavuje vzduch škodlivin - alergenů i zápachu

Andrea Berniová
26. 3. 2012 6:10
Můžete si ho nechat aplikovat do interiéru. Zbavíte se škodlivých částic ve vzduchu
Foto: Aktuálně.cz

Představte si, že by nátěr uměl čistit vzduch. To není vize daleké budoucnosti. Nanonátěr to dokáže. Tento nátěr totiž spolu se slunečním zářením zvládne zbavit vzduch ve svém okolí škodlivin. Nanonátěr se aktivuje slunečním světlem (přesněji ultrafialovým zářením). Následně likviduje různé zplodiny, jejichž obsah ve vzduchu není pro člověka příznivý. Jde například o pachy, kouř, alergeny, viry a bakterie, ale i plísně. Takovým užitečným nátěrem můžete vybavit i váš domov.

Chcete mít doma čistý vzduch?

Nátěr se nejčastěji nanáší pomocí stříkání. Je lepší aplikaci nátěru svěřit do rukou odborníků. Budete pak mít jistotu, že jste nic nezanedbali a že účinek nátěru je maximální. Nejúčinnější a ekonomicky nejúnosnější je nechat nátěr nastříkat na strop - tam je nejúčinnější díky cirkulaci vzduchu - a většinou to stačí.

Můžete si ale nátěr nechat aplikovat i na stěny. Pokud se do místnosti nedostane přes den dostatek slunečního světla, můžete do ní umístit UV lampy, ty dokážou nátěr aktivovat stejně jako sluneční světlo. Kvalitní nanonátěr uleví astmatikům a alergikům, pomůže od zápachu, likviduje plísně, viry a bakterie. Jde tak vlastně o čističku vzduchu, která funguje stále. Pokud tedy nátěr ze stěn mechanicky neodstraníte.

Můžete nechat natřít i solární panely

Existuje také nanonátěr, který je určený pro fotovoltaické elektrárny. Pokud tedy máte na střeše solární panely, můžete je tímto nátěrem nechat ošetřit. Měl by panely chránit a také zvyšovat jejich výrobní výkon o několik procent. Panel po nanesení nátěru není tolik náročný na údržbu. Povrch panelu se nejprve odmastí k tomu určeným přípravkem a následně se nanese nátěr.

 

Právě se děje

Další zprávy