Izolační skla ochrání váš domov nejen před chladem

Andrea Berniová
22. 3. 2012 3:16
Izolační skla dokážou dobře chránit interiér před vnějšími vlivy

Pokud chcete svůj domov chránit před některými vnějšími vlivy více, než je běžné, zkuste izolační skla, která se dají umístit do oken, dveří nebo celoskleněných fasád. Izolační sklo je silnější než klasické a je tvořeno minimálně dvěma tabulemi plochého skla, přičemž tabule od sebe mohou být různě vzdálené. Izolační skla mají mnoho funkcí. Mohou být bezpečnostní, ta jsou tvrzená, odolná proti prasknutí. Snadno nerozbijí, chrání tak obyvatele domu před zraněním a dům proti vloupání. Jiné typy skel mohou chránit interiér před slunečními paprsky, před hlukem, nebo izolují teplo či chlad (podle toho, jestli topíte, nebo máte zapnutou klimatizaci).

Sklo chrání i proti UV záření

Pokud mají skla izolovat interiér tepelně či akusticky, nachází se v utěsněné komoře mezi jednotlivými tabulemi inertní neboli vzácný plyn. Skla chránící před sluncem mohou jeho světlo pohltit nebo odrazit. Skla, která sluneční světlo pohlcují, se nazývají absorpční a plní svůj účel díky zvláštnímu zbarvení. Taková skla propouštějí jen malé množství UV záření, ale hodně viditelného světla. Izolační skla mohou odolávat nejen slunečnímu záření, ale také požáru.

Ušetříte za topení

Můžete ale mít i multifunkční skla, která například dokážou chránit interiér před slunečními paprsky a zároveň mají schopnost izolovat teplo. Investice do izolačních skel je vyšší než do těch klasických. Záleží na tom, jak moc je pro vás důležité chránit se před slunečním zářením, hlukem a chladem či teplem. U tepelně izolačních skel navíc ušetříte za topení či klimatizaci a menší spotřebou šetříte životní prostředí.

 

Právě se děje

Další zprávy