Nejzajímavější přestavby užitkových aut. Karavan jde udělat téměř z čehokoliv

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 9. 2018 6:02
Nabídka užitkových aut je dnes velmi široká a vybrat si z ní může být i pro profesionály občas problém. Přesto se najdou profese, které vyžadují ještě speciální přestavbu užitkového vozu. Většinou za nimi stojí externí firmy, nabízí je ale i samotné automobilky. Spolu s veletrhem užitkových aut v Hannoveru jsme se tak podívali na zajímavé přestavby napříč spektrem výrobců. V následující galerii však nenajdete jen aktuální novinky, ale také některé představením starší, ale stále velmi zajímavé automobily.
Foto: Výrobci

Renault Alaskan

Za připomenutí stojí i dva roky stará nabídka konverzí Renaultu Alaskan. I když jde o relativně malý pickup, umí různé firmy nabídnout pro jeho korbu nejrůznější využití. Třeba francouzská společnost Durisotti stojí za přestavbou Alaskanu na vozidlo pro silniční bezpečnost a údržbu silnic.

Foto: Výrobci

Firma KLUBB se postarala o přestavbu Alaskanu na auto s vysokozdvižnou plošinou. Pickup navíc umí pracovat ve vysokých či naopak nízkých teplotách, využít ho tak lze prakticky všude na světě.

Foto: Výrobci

Sanicar stojí za úpravou pickupu do podoby sanitky. Auto má zvýšenou střechu a nástavbu oddělenou od prostoru pro posádku. Nástavba je opatřena řadou odkládacích prostor, extra sedadlem nebo drážky na lahve.

Foto: Výrobci

Relativně nejobyčejnější požární Alaskan od firmy SPAC. Jeho hlavním úkolem je převoz požárníků i do těch nejhůře přístupných terénů, například v případě lesních požárů.

 

Právě se děje

Další zprávy