Dostupní rodinní pracanti: tři ojetá kombi do 100 000 korun, se kterými se nespálíte

Petr Šikl
18. 10. 2018 6:02
Karosářská verze kombi patří mezi ojetými vozy k nejžádanějším. Dokáže poskytnout více muziky za méně peněz než populární vozy kategorie SUV. Vybrali jsme tři zajímavé tipy, které pořídíte do sto tisíc, a pokud si dáte při výběru pozor na základní věci, budou vám dlouho a dobře sloužit.

Na přehled nejlevnějších nových kombi se můžete podívat zde.

Foto: Ford

Ford Focus II (2004-2011)

Ford se v případě druhé generace Focusu uchýlil k nenápadnosti. Verze kombi přišla na trh o rok později než hatchback. Kufr dlouhého provedení láká využitelným objemem 500 litrů. S ohledem na nízké ceny nejstarších kusů (začínají na 20 000 Kč) to z "dlouhého" Focusu dělá zajímavou nabídku. Opak nabídky představují nejmladší exempláře dostupné za 180 tisíc korun.

K mezigeneračnímu zlepšení došlo po stránce antikorozní ochrany. Odolnost podvozku můžeme označit pouze za průměrnou. Na složité zadní nápravě způsobují problémy příčná ramena (jejich excentry, které zatuhávají). Podvozek ovšem potěší slušnou rozebíratelností, stejně jako příznivou cenou jednotlivých dílů. Nutné je počítat s méně kvalitními laky, které se loupou, průměrně provedeným interiérem nebo nepraktickým otevíráním kapoty klíčkem.

 

Právě se děje

Další zprávy