Nesmrtelné evropské bestsellery. Tato auta měla dávno skončit, přesto se dál vyrábí

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 2. 2021 6:02
Lada nedávno odhalila modernizovanou podobu až sedmimístného kombi Largus. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se nejednalo v základu o úplně první Dacii Logan MCV. Zatímco v Evropě už toto rumunské kombi dávno skončilo, na některých trzích je stále k dostání. Proto jsme se podívali, které další nám známé bestsellery zůstávají různě po světě nadále v prodeji, přestože v Evropě už je neseženete.
Foto: Mahindra & Mahindra

Dacia Logan jako Mahindra eVerito

Dacii Logan dlouho v licenci dělala také indická Mahindra. Nejprve pod jménem Mahindra Renault, po vypršení spolupráce s Francouzi pak na základě licence už jen pod jménem Mahindra Verito. Indové auto vizuálně výrazněji zmodernizovali, dokonce vedle sedanu nabídli i hatchback Verito Vibe, který se nikde jinde nenabízel. Produkce spalovacího Verita již skončila, Mahindra nicméně nadále nabízí elektrickou verzi eVerito.

Ano, v Indii je skutečně na základech původního Loganu, byť samozřejmě zmodernizovaného, k dispozici i elektromobil s karoserií sedan. Mahindra udává výkon 31 kW a dojezd 181 km, přičemž maximální rychlost vozu nepřekročí 100 km/h.

 

Právě se děje

Další zprávy