V čem je Rapid lepší než Scala? Porovnali jsme kompaktní modely Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 12. 2018 6:07
Na konci minulého týdne představila Škoda v izraelském Tel Avivu nový model Scala. Ten nahrazuje hned dva vozy - liftback Rapid a hatchback Rapid Spaceback. Jak moc se Scala oproti nim změnila najdete v následující galerii. Vzhledem k tomu, že jde o hatchback, porovnávali jsme ho primárně s Rapidem Spaceback.

Jakým kompaktním hatchbackům s cenou do 400 tisíc korun bude Škoda Scala konkurovat najdete tady.

Foto: Škoda Auto

Vnější design Scaly je zcela jiný (a výraznější) než u Rapidu. V přední části má novinka větší masku a ostřeji řezané světlomety. Potkávací jsou standardně diodové, na přání mají světla bi-LED technologii. Kola mají nově až 18 palců, o palec více než u Rapidu.

Foto: Škoda Auto

V zadní části Scala překvapuje o něco více. Poprvé se v Evropě objevuje nápis Škoda místo klasického loga, poprvé vůbec může mít Škoda dynamické blinkry a podobně jako vpředu mají světla diody.Na přání jsou i full-LED reflektory.

Foto: Škoda Auto

Rapid Spaceback vsadil na konzervativní tvarování, které na druhou stranu nestárne ani po letech. Po modernizaci v loňském roce dostal kompakt například chromovanou ozdobnou lištu v nárazníku. O full-LED světlech si ale může Rapid nechat zdát - maximem jsou diody denního svícení a bi-xenonové reflektory.

Foto: Škoda Auto

Pohled zezadu ukazuje, jak moc je Rapid konzervativní. Zatímco Scala má světla orientovaná na šířku či nápis místo loga, Spaceback se drží tradičních postupů. Na rozdíl od liftbacku nemá zadní LED světla ani za příplatek. Co si Scala ponechala, to je prodloužené zadní sklo. Opět v kombinaci s panoramatickou střechou.

 

Právě se děje

Další zprávy