V čem je Rapid lepší než Scala? Porovnali jsme kompaktní modely Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 12. 2018 6:07
Na konci minulého týdne představila Škoda v izraelském Tel Avivu nový model Scala. Ten nahrazuje hned dva vozy - liftback Rapid a hatchback Rapid Spaceback. Jak moc se Scala oproti nim změnila najdete v následující galerii. Vzhledem k tomu, že jde o hatchback, porovnávali jsme ho primárně s Rapidem Spaceback.

Jakým kompaktním hatchbackům s cenou do 400 tisíc korun bude Škoda Scala konkurovat najdete tady.

Konektivita

Spolu s designem a kvalitou u Scaly výrazně stoupla i konektivita. Už v základní výbavě se objeví 6,5palcová obrazovka audiosystému Swing s bluetooth (Rapid má pro porovnání v základu klasické rádio, systém Swing se nabízí od druhého výbavového stupně). Následuje systém Bolero s osmipalcovým displejem a vrcholem je systém Amundsen s 9,2palcovým displejem a 3D navigací. Vedle dotyku jej lze ovládat i hlasem nebo gesty.

Ani jedno Rapid neumí, infotainment Amundsen s navigací u tohoto modelu má úhlopříčku 6,5 palce a je vždy dodáván za příplatek. Další novinkou Scaly je neustálé připojení k internetu přes síť LTE, což je možné díky zabudované SIM kartě. To mimo jiné umožní aktualizace mapových podkladů či softwaru infotainmentu na dálku. Multimediální systém je pak podobně jako telefony možné vybavit nejrůznějšími aplikacemi, kterými lze auto propojit s mobilem a ovládat některé funkce na dálku. Uvnitř vozu půjde vytvořit i Wi-Fi hotspot.

Drtivou většinu z toho Rapid k dispozici neměl a nemá, připojení LTE je u Škody novinkou obecně. Scala také nabízí digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 10,25 palce a bezdrátové nabíjení chytrých telefonů. Opět prvky, které Rapid nenabídl.

 

Právě se děje

Další zprávy