Nejméně spolehlivé ojetiny? Majitelé hlásí špatné zkušenosti s levnými i luxusními auty

Jan Markovič Jan Markovič
16. 5. 2018 7:26
Potíže s motory, podvozkem i elektronikou mohou postihnout nejeden ojetý vůz z následujícího seznamu. Americká organizace Consumer Reports pravidelně sestavuje žebříčky aut podle spolehlivosti, zaměřuje se právě i na ojetiny. Díky podrobným statistikám pak může varovat i před jednotlivými ročníky daných aut. V seznamu najdete i vozy, které se v něm podle jiných hodnocení (například Dekra nebo ADAC) vůbec neměly objevit.

Newyorská organizace Consumer Reports sestavila rozsáhlý žebříček nejméně spolehlivých ojetin. Z něj jsme vybrali jen ty vozy, na které je nebo bude v blízké budoucnosti možné narazit v českých autobazarech. Kompletní zprávu najdete na stránkách organizace zde.

Foto: Trendpark

Tesla Model X (2016)

I super luxusní rodinný elektromobil za 3,5 milionu korun může mít řadu potíží. Podle průzkumu jde hlavně o potíže s unikátně řešenými zadními dveřmi, které se vyklápí vzhůru. Ty mohou fungovat špatně, například nedetekují překážku při otvírání, nebo naopak detekují neexistující. Tím pádem znesnadňují vystupování. Consumer Report proto doporučuje vyhnout se prvnímu ročníku 2016, kde se vyskytovalo nejvíce problémů. Auto se ale v českých bazarech zatím neobjevuje.

 

Právě se děje

Další zprávy