Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess má opustit dozorčí rady Škody Auto i Seatu

ČTK ČTK
30. 4. 2021 10:28
Herbert Diess má skončit na pozici předsedy dozorčí rady značek Škoda Auto a Seat. Informovala o tom německá média. Diess se má více zaměřit na budování týmu, který se ve VW bude věnovat vývoji softwaru.
Herbert Diess
Herbert Diess | Foto: Volkswagen

Předseda představenstva německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess odejde z čela dozorčích rad české divize Škoda Auto a španělské divize Seat. Chce se totiž více soustředit na budování týmu pro vývoj softwaru. Informoval o tom německý list Handelsblatt s odvoláním na zdroje z koncernu.

Novým předsedou dozorčí rady Škody Auto by se měl podle listu stát člen představenstva Volkswagenu Thomas Schmall. Do čela dozorčí rady Seatu by se pak měl postavit jeho kolega z představenstva VW Murat Aksel.

Handelsblatt upozornil, že někteří manažeři v dceřiných firmách se k Diessově odchodu staví kriticky. Podle zdrojů listu sílí obavy, že Škoda Auto a Seat nestojí v centru pozornosti koncernového šéfa.

Škoda Auto provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale také v Číně, v Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

 

Právě se děje

Další zprávy