Rodinné kombi do půl milionu? Hledat musíte lupou nebo ve skladových zásobách

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 2. 2023 6:02
Stejně jako jsme na podzim minulého roku psali, že nové auto za čtvrt milionu je už jen utopií, platí nyní, že nové rodinné kombi za méně než půl milionu je už prakticky jen přáním. Z aut, která momentálně lze zadat do výroby, se pod tuto hranici dostanou dvě, zbytek psychologickou hranici 500 tisíc více či méně překračuje. Podívejte se, která kombi koupíte v Česku nejlevněji.
Foto: Peugeot

Peugeot 308 SW - od 650 000 Kč

Poměrně výrazně zdražil meziročně i Peugeot 308 SW, který se dal loni koupit za sumu jen o něco málo vyšší než půl milionu, se srovnatelným motorem jako nyní pak začínal pod 600 tisíci korunami. Vstupní jednotkou je 96kW přeplňovaná tříválcová dvanáctistovka s manuální šestistupňovou převodovkou. Původní základní verze s 81 kW z nabídky zmizela už loni. Cena za nejlevnější 308 SW? 650 tisíc korun.

Výbava Active Pack zahrnuje dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s desetipalcovou obrazovkou, desetipalcové vyvýšené budíky (koncept i-Cockpit s malým volantem), nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, čtení dopravních značek nebo zadní parkovací senzory.

Kufr francouzského vozu pojme 608 až 1634 litrů, za auto je pak možné zapřáhnout přívěs s 680, respektive až 1250 kilogramy v případě, že je brzděný. Rozvor náprav má délku 2732 mm.

 

Právě se děje

Další zprávy