Rodinné kombi do půl milionu? Hledat musíte lupou nebo ve skladových zásobách

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 2. 2023 6:02
Stejně jako jsme na podzim minulého roku psali, že nové auto za čtvrt milionu je už jen utopií, platí nyní, že nové rodinné kombi za méně než půl milionu je už prakticky jen přáním. Z aut, která momentálně lze zadat do výroby, se pod tuto hranici dostanou dvě, zbytek psychologickou hranici 500 tisíc více či méně překračuje. Podívejte se, která kombi koupíte v Česku nejlevněji.
Foto: Kia

Kia ProCeed - od 659 980 Kč

Kia ze svého kompaktního Ceedu odvozuje hned dva kombíky. ProCeed je z této dvojice méně praktický, jakkoliv je pořád řeč o automobilu, který má kufr o objemu 594 až 1545 litrů, rozvor náprav s délkou 2650 mm a možnost táhnout nebrzděný přívěs o hmotnosti 500 a brzděný o hmotnosti 1000 kg.

Alespoň to platí u základního modelu, který je vybavený 1,5litrovým přeplňovaným benzinovým čtyřválcem o výkonu 118 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Cena základní varianty je po 30tisícové slevě 659 980 korun.

Jak je nejen u korejských aut zvykem, výbava je téměř pevně daná a verze GT-Line Plus rozhodně není z nejchudších. Tak třeba nabízí dvouzónovou automatickou klimatizaci, 10,25palcovou navigaci, nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, zadní parkovací senzory nebo vyhřívání všech sedadel i volantu.

 

Právě se děje

Další zprávy