Rodinné kombi do půl milionu? Hledat musíte lupou nebo ve skladových zásobách

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 2. 2023 6:02
Stejně jako jsme na podzim minulého roku psali, že nové auto za čtvrt milionu je už jen utopií, platí nyní, že nové rodinné kombi za méně než půl milionu je už prakticky jen přáním. Z aut, která momentálně lze zadat do výroby, se pod tuto hranici dostanou dvě, zbytek psychologickou hranici 500 tisíc více či méně překračuje. Podívejte se, která kombi koupíte v Česku nejlevněji.
Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf Variant - od 667 900 Kč

Golf Variant se v přehledech nejlevnějších kombíků na trhu nikdy moc neobjevoval a cenou byl vždycky výrazněji odskočený od svých koncernových sourozenců. Teď se však německý kombík přesně do přehledu nejlevnějších aut své kategorie dostává, začíná totiž na částce 667 900 korun. Motor? Přeplňovaný litrový tříválec TSI o výkonu 81 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou.

Výbava Life je základní spíše svým umístěním v nabídce než skladbou jednotlivých prvků. Nechybí věci jako třízónová automatická klimatizace, desetipalcový displej rádia a multimediálního systému, 10,25palcové budíky, nouzové brzdění, pomocník pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, senzory pro parkování vpředu i vzadu nebo vyhřívání předních sedadel a volantu. Ukazuje to vlastně trend, který bude tento přehled provázet. Kombíky zdražily, někdy výrazně, ale jsou vybavenější než dříve.

Pokud jde o užitkové vlastnosti, pojme Golf Variant v základu 611 a po sklopení sedadel 1642 litrů zavazadel. K tomu má rozvor náprav s délkou 2669 mm a utáhne přívěs o hmotnosti 650 kilo nebrzděný, respektive 1300 kilo v případě brzděného.

 

Právě se děje

Další zprávy