Podívejte se na Range Rover Sport po Davidu Beckhamovi. Speciál jde do aukce

Úpravy na Beckhamově Range Roveru Sport vyšly prý v roce 2007 na čtyři miliony korun.
Foto: Coys of Kensington
Martin Přibyl Martin Přibyl
11. 2. 2019 14:40
V tomto týdnu se v Londýně uskuteční výstava autoveteránů London Classic Car Show a její součástí bude i aukce stovky krásných klasických vozů. Jeden z nich však zcela definici veteránu nesplňuje: jedná se o Range Rover Sport z roku 2007, který byl vyroben pro fotbalového veterána Davida Beckhama.

Nejedná se pochopitelně o žádný obyčejný Range Rover Sport. Černé SUV prošlo rukama zaměstnanců firmy Kahn, která se specializuje právě na osobní úpravy luxusních aut. To, že se jedná o vůz navržený speciálně pro fotbalovou hvězdu, prokazují přiložené dokumenty, ale i speciální plaketa s nápisem "Designed for David Beckham".

Podle informací aukční síně Coys vyšel jen návrh úprav a jejich realizace v roce 2007 na 100 tisíc liber. To byly tehdy (v době před brexitem a poklesem kurzu libry) více než čtyři miliony korun.

Auto je poháněno 4,2litrovým kompresorem přeplňovaným osmiválcem a má unikátní interiér. Beckham si naporoučel ručně prošívanou kůži s diamantovým vzorem, speciální audiosystém a dvojici obrazovek na opěradlech předních sedadel, aby se mu vzadu nenudily děti.

Coys odhaduje, že auto v aukci vydraží za 30 až 35 tisíc liber, tedy asi za milion korun.

Pro nadšence, které zrovna luxusní SUV po fotbalových hvězdách nezajímají, je k dispozici i řada klasičtějších a sportovnějších vozů. Třeba Porsche Carrera GT s minimálním nájezdem necelých sedm tisíc kilometrů s odhadovanou cenou 750 tisíc liber (22,5 milionu korun) nebo předválečný Jaguar, model SS100 z roku 1936. Dražit se bude rovněž Lotus Elan z roku 1995, jejž automobilka darovala princi Charlesovi.

 

Právě se děje

Další zprávy