Nový žebříček nejlevnějších aut v Česku. Na čele poprvé Mitsubishi i Toyota z Kolína

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 4. 2022 6:02
Ceny nových aut postupně rostou a vzhledem k problémům v dodavatelských řetězcích a vyšší poptávce asi ještě nějakou chvíli růst budou. Pomalu navíc mizí základní verze "bez výbavy", které plnily žebříčky nejdostupnějších aut na trhu. Novým nejlevnějším autem v Česku tak je Mitsubishi Space Star, které už ale stojí skoro čtvrt milionu. Na další auta v desítce nejlevnějších se podívejte do galerie.
Foto: Toyota

Toyota Aygo X - 319 000 Kč

O devět stovek levnější než C3 je podle aktuálního akčního ceníku horká novinka z Kolína: Toyota Aygo X. Ta tak v zaváděcí nabídce přijde na 319 tisíc korun a pod kapotou má litrový tříválec o výkonu 53 kW s manuální pětistupňovou převodovkou. Opět městské auto boduje spotřebou, tentokrát dokonce na úrovni 4,7 litru na 100 km.

Výbava Active pak obsahuje třeba nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, pomocníka pro jízdu v pruhu, čtení dopravních značek, manuální klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou a dvěma reproduktory nebo dálkové centrální zamykání. Kola, ač ocelová s kryty, pak mají 17 palců (například VW up! má ocelové čtrnáctky).

Ze skladových zásob se mimochodem stále doprodává i předchozí pětidveřové Aygo, které přijde na nejméně 277 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy