Nový žebříček nejlevnějších aut v Česku. Na čele poprvé Mitsubishi i Toyota z Kolína

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 4. 2022 6:02
Ceny nových aut postupně rostou a vzhledem k problémům v dodavatelských řetězcích a vyšší poptávce asi ještě nějakou chvíli růst budou. Pomalu navíc mizí základní verze "bez výbavy", které plnily žebříčky nejdostupnějších aut na trhu. Novým nejlevnějším autem v Česku tak je Mitsubishi Space Star, které už ale stojí skoro čtvrt milionu. Na další auta v desítce nejlevnějších se podívejte do galerie.
Foto: Suzuki

Suzuki Swift - 318 900 Kč

Suzuki Swift je nejdražším ze tří hybridů v tomto přehledu, jakkoliv je ona hybridizace jen ta nejnižší, čili jde o mildhybrid. V tomto případě tak má auto pod kapotou zážehovou dvanáctistovku s výkonem 61 kW, která si v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou řekne o 4,7 l/100 km. Akční cena modelu na pomezí mini a malých aut je pak 318 900 korun.

Výbava Comfort je ale docela slušně naplněná. Nechybí nouzové brzdění, manuální klimatizace, rádio se čtyřmi reproduktory, dálkové ovládání centrálního zamykání nebo diodová přední světla. Swift se rovněž dělá ve verzi s pohonem všech kol, která ale začíná na 391 900 korunách.

 

Právě se děje

Další zprávy