Nový žebříček nejlevnějších aut v Česku. Na čele poprvé Mitsubishi i Toyota z Kolína

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 4. 2022 6:02
Ceny nových aut postupně rostou a vzhledem k problémům v dodavatelských řetězcích a vyšší poptávce asi ještě nějakou chvíli růst budou. Pomalu navíc mizí základní verze "bez výbavy", které plnily žebříčky nejdostupnějších aut na trhu. Novým nejlevnějším autem v Česku tak je Mitsubishi Space Star, které už ale stojí skoro čtvrt milionu. Na další auta v desítce nejlevnějších se podívejte do galerie.
Foto: Fiat

Fiat Panda - 300 400 Kč

Není to tak dávno, co se i nejlevnější Fiat Panda dokázal dostat pod čtvrtmilionovou hranici. Ta doba ale pominula, dnes tak italské mini, které se pomalu začíná těšit na novou generaci, stojí nejméně 300 400 korun. Pod kapotou má přitom podobně jako Ignis mildhybridní pohon, tentokrát v kombinaci s litrovým tříválcem a výkonem 51 kW. S manuální šestistupňovou převodovkou si auto řekne průměrně o 4,8 l/100 km.

Výbava Panda nicméně v rámci tohoto přehledu patří spíše k těm chudším. Tak třeba místo rádia je jen příprava se dvěma reproduktory, manuální klimatizace ale autu nechybí. Za to dálkové centrální zamykání ano, stejně třeba jako boční airbagy. Za některé prvky se dá připlatit, tovární rádio má ale až druhá výbava za nejméně 320 400 korun. Podobně jako u Swiftu a Ignisu lze toto auto mít i jako čtyřkolku, cena pak ale naroste na nejméně 380 400 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy