Přehled nových aut pro rok 2022. Ferrari ukáže první SUV, Škoda opět nabídne kupé

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 12. 2021 6:02
Ačkoliv byl rok 2021 pro automobilky z pohledu nedostatku čipů i pokračující koronavirové pandemie náročný, od přípravy novinek pro budoucí měsíce nikterak neupustily. Naopak důležitých aut bude v roce 2022 opět celá řada. A pokrývat budou všechny segmenty, jakkoliv prim mají znovu hrát SUV a elektromobily. Podívejte se na výběr důležitých novinek následujícího roku.
Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Jestli patří nějaké auto mezi dlouho očekávané, je to první SUV od Ferrari. Jmenovat se bude Purosangue a poprvé by se mělo představit během příštího roku. Ostatně prototypy už se naplno testují a dle výrazně zamaskovaných automobilů lze usuzovat, že ačkoliv SUV, zachová si Ferrari i notnou dávku sportovnosti. Nabídne každopádně pět dveří, což je prvek u sériových modelů se vzpínajícím se koníkem doposud neviděný. Technicky by mělo SUV vycházet z kupé Roma a pod kapotou by se měly objevit hybridní šesti- i osmiválec. Jestli dojde na vrcholný dvanáctiválec, je spíše otázkou.

Vedle Purosangue zamíří do prodeje i první šestiválcové Ferrari vůbec (v minulosti modely s takovým motorem nesly jméno Dino). Model 296 GTB (na snímku) má 610 kW, které nabízí kombinace benzinového šestiválce a elektromotoru a z 0 na 100 km/h zrychluje za 2,9 vteřiny. Více si o něm můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy