Přehled nových aut pro rok 2022. Ferrari ukáže první SUV, Škoda opět nabídne kupé

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 12. 2021 6:02
Ačkoliv byl rok 2021 pro automobilky z pohledu nedostatku čipů i pokračující koronavirové pandemie náročný, od přípravy novinek pro budoucí měsíce nikterak neupustily. Naopak důležitých aut bude v roce 2022 opět celá řada. A pokrývat budou všechny segmenty, jakkoliv prim mají znovu hrát SUV a elektromobily. Podívejte se na výběr důležitých novinek následujícího roku.
Foto: Dacia

Dacia Jogger

Zatímco jedno dostupné rodinné auto v podobě Škody Fabia Combi v roce 2022 skončí, jiné si pomalu začne razit cestu prodejními žebříčky. Dacia Jogger má všechny předpoklad k tomu uspět. Především nabízí nedostižný poměr ceny a užitné hodnoty. S délkou 4547 mm totiž není delší než kompaktní kombi, rozvorem náprav s délkou 2897 mm ale konkuruje spíše autům vyšší střední třídy. Nabízí za příplatek až sedm míst k sezení, pětisedadlový model pak má kufr o objemu 708 litrů. Maximálně se do Joggeru vejde 1819 litrů zavazadel.

Především však poměrně slušně vybavená základní verze rumunského kombi začíná na 358 500 korunách, což je momentálně dokonce níže než u výběhové Fabie Combi Tour. Pravda, Jogger postrádá v základu klimatizaci, na druhou stranu ale má pod kapotou benzinový tříválec upravený na spalování LPG. Alternativu mu představuje 81kW benzinový tříválec. Pohon všech kol i přes robustní vzezření nečekejte, stejně tak se nenabízí automat, ale v roce 2023 má přijít hybridní varianta. A také se pod půl milionu korun vejde i nejdražší verze bez příplatků.

Více si o Dacii Jogger můžete přečíst zde, první dojmy z mnichovského autosalonu najdete tady, kompletní rozbor ceníku pod tímto odkazem a srovnání s konkurencí si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy