Nová auta pro rok 2020. První elektrické SUV Škody, osmý Golf i levná Dacia

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2020 6:02
Rok 2020 bude pro automobilky plný změn - od emisních omezení až po upravenou metodiku nárazových testů. I tak ale výrobci ukážou celou řadu důležitých a zajímavých modelů. Na výběr těch největších novinek následujících měsíců se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Nissan Qashqai

Nissanu se v posledních měsících prodejně příliš nedaří, chystaný přísun nových modelů by ale tuto situaci mohl zvrátit. Juke zná svou podobu již delší dobu a v Česku startuje na 419 990 korunách. Rok 2020 bude znamenat generační výměnu pro další dvě SUV. Přijede nejen nový X-Trail, ale především Qashqai - nejprodávanější model značky v Evropě. Představit by se měl ve druhé polovině roku, přičemž stane na modulární platformě CMF.

Minulostí budou podle magazínu Automotive News Europe naftové motory, jejich místo zaujmou elektrifikované verze. První nabídne hybridní řešení ePower, které Nissan nabízí třeba u japonské verze modelu Note, druhá potom plug-in hybrid původem od Mitsubishi. Plně elektrický Qashqai nepřijede, pozice elektrického SUV bude vyhrazena sériové verzi konceptu Ariya. Ta se ukáže někdy na přelomu let 2020 a 2021.

 

Právě se děje

Další zprávy