Jak mete nové korejské koště? Přehled nejlevnějších SUV nabízí zajímavá překvapení

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 8. 2023 6:02
Doba snižování cen nových aut je zpátky. Dovozci v posledních týdnech přišli s řadou akčních slev, které se ve velkém dotkly i oblíbených SUV. K tomu SsangYong uvedl na trh omlazené Tivoli s agresivní základní cenou, takže to všechno výrazně zahýbalo s žebříčkem nejlevnějších SUV na trhu. Kolik teď oblíbená auta stojí?
Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq - 479 900 Kč

Ještě než se současná Škoda Kamiq odebere do důchodu a nahradí ji omlazená verze s řadou decentních vylepšení, musíme mladoboleslavský model zařadit mezi nejlevnější auta svého druhu v Česku. Ceny začínají na 479 900 korunách, přičemž pod kapotou je přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 70 kilowattů spojený s manuální pětistupňovou převodovkou. Rychlík to není, ale jako základní motor postačí.

Výbava Ambition rozhodně není z nejchudších, a tak můžete čekat třeba manuální klimatizaci, rádio s 6,5palcovou dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, tempomat, zadní parkovací senzory, startování tlačítkem nebo diodová přední a zadní světla. Za příplatek dvacet tisíc korun se pak nabízí ještě akční verze Fresh se silnějším litrovým motorem a také bohatší výbavou. Ta už by se ale do přehledu nevešla.

 

Právě se děje

Další zprávy