Jak mete nové korejské koště? Přehled nejlevnějších SUV nabízí zajímavá překvapení

Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 8. 2023 6:02
Doba snižování cen nových aut je zpátky. Dovozci v posledních týdnech přišli s řadou akčních slev, které se ve velkém dotkly i oblíbených SUV. K tomu SsangYong uvedl na trh omlazené Tivoli s agresivní základní cenou, takže to všechno výrazně zahýbalo s žebříčkem nejlevnějších SUV na trhu. Kolik teď oblíbená auta stojí?
Foto: SsangYong

SsangYong Tivoli Grand - 479 900 Kč

Za stejnou cenu jako Kamiq se dá pořídit i novinka na českém trhu - omlazený SsangYong Tivoli Grand. Ten vychází z klasického malého SUV, je ovšem prodloužený a celá délka navíc putovala do zadního převisu. Výsledkem je při ani ne 4,5metrové délce 720 litrů pro zavazadla. Platí to sice včetně prostoru pod podlahou, i tak je to ale hodnota nadprůměrná.

Tivoli se odlišuje i prostorem pod kapotou, který vyplňuje 1,5litrový přeplňovaný zážehový čtyřválec o výkonu 120 kilowattů - nikdo nenabízí v tomto přehledu více - v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Protože SsangYong pak sází na agresivní cenovou politiku, za 479 900 korun rovnou nabízí akční model Style+ s výbavou zdarma nad rámec běžného základu.

To znamená, že korejské SUV má dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, vyhřívání předních sedadel a koženého volantu, zadní parkovací senzory, couvací kameru, nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy