Deset nejlevnějších malých SUV na českém trhu: pod 300 tisíc se dostanou jen dvě

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 9. 2018 8:20
Segment malých SUV byl ještě před pár lety neprobádanou oblastí. S rostoucí popularitou větších sourozenců se ale automobilky začaly pouštět i do výroby čím dál menších sportovně-užitkových aut. Dnes tak lehce zvýšená supermini, často bez pohonu všech kol, patří k nejprodávanějším modelům svých značek. Spolu s tím úměrně roste jejich počet. Podívejte se na desítku nejlevnějších malých SUV na českém trhu, vejdou se pod hranici 400 tisíc.

Pokud uvažujete o koupi malého SUV, na této stránce je zveřejněn jejich přehled i s cenami a testy.

Nissan Juke - 299 000 Kč

Nissan doprodává Juke modelového roku 2017 za ceny od 299 tisíc korun. Některé verze z tohoto ceníku jsou ale dostupné už jen jako skladové vozy. Nicméně pod 300 tisíc stojí model se zážehovou šestnáctistovkou o výkonu 69 kW. Pohon všech kol tento motor nemá, lze jej však získat u jiné motorizace.

Výbava Visia u Nissanu obsahuje rádio, elektrická přední i zadní okna nebo dálkové centrální zamykání. Prvky jako klimatizace či palubní počítač však nejsou k dispozici ani za příplatek.

Uveďme rovněž, že Nissan již zveřejnil ceník Juku pro aktuální modelový rok, kde je motor, vyhovující normě Euro 6.2. Jde o šestnáctistovku o výkonu 83 kW s manuální převodovkou za cenu od 350 600 korun. Výbava Visia Plus v takovém případě obsahuje rádio, klimatizaci, elektrická okna vpředu i vzadu, dálkové centrální zamykání, palubní počítač nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy