Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: SsangYong

SsangYong Korando - od 449 900 Kč

Kompaktních SUV s cenou pod půl milionu korun už na trhu mnoho nezbylo. Jedním z mála "posledních mohykánů" je SsangYong Korando. Ten stojí nejméně 449 900 korun a pod kapotou vozí přeplňovanou čtyřválcovou patnáctistovku s výkonem 120 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Poháněná jsou přední kola, čtyřkolka se dodává u vyšších výbav a za příplatek.

Vstupní výbava Eco obsahuje mimo jiné třeba nouzové brzdění, upozornění na vybočení z jízdního pruhu, manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou obrazovkou, automatické stěrače nebo 17palcová litá kola. Dodejme, že při rozvoru 2675 mm auto uveze nejméně 551 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy