Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: Kia

Kia Sportage - od 519 980 Kč

Ještě o deset tisíc levnější než Tucson je dosluhující sourozenec automobilky Kia. Žilinské SUV Sportage již brzy dostane novou generaci, sdílející techniku s aktuálním Tucsonem, zatím se však od akčních 519 980 korun doprodává loučící se generace vozu. Pod kapotou má přitom 97kW atmosférickou šestnáctistovku s manuálním šestikvaltem a pohonem předních kol. Čtyřkolkou dostanete jen u vyšších výbav a jiných motorů.

Výbava Comfort obsahuje třeba manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou obrazovkou, parkovací kameru, mlhovky, střešní ližiny nebo 16palcová litá kola. To vše při rozvoru náprav s délkou 2670 mm a kufrem o objemu 503 až 1492 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy