Levnější alternativa ke Škodě Karoq. Našli jsme nejdostupnější kompaktní SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2021 6:02
SUV jsou dnes prodejně suverénně nejoblíbenější kategorií nových aut. Automobilky chrlí stále nové modely a rozdíly mezi malými a kompaktními modely této třídy se tak postupně zmenšují. My jsme se podívali na nejlevnější modely, velikostně odpovídajících Škodě Karoq, tedy jednomu z nejprodávanějších aut v Česku. Jaká podobně velká auta seženete za méně než nový Karoq, stojící od 613 900 Kč?
Foto: Renault

Renault Kadjar - od 548 000 Kč

Ačkoliv nová generace Renaultu Kadjar se již testuje, dovozce francouzské automobilky nadále doprodává stávající provedení. Spoléhá se přitom na skladové zásoby a omezený počet verzí, takže SUV začíná na akčních 548 tisících korunách. Pod kapotou přitom má přeplňovanou třináctistovku s výkonem 103 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Poháněná jsou přední kola, čtyřkolka se nedodává.

Výbava Zen obsahuje třeba dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio se sedmipalcovým displejem, zadní parkovací senzory, automatické stěrače, bezklíčové odemykání a startování, mlhovky nebo 17palcová litá kola. Dodejme, že Renault má rozvor dlouhý 2646 mm a do kufru složí 472 až 1478 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy