Nejlevnější auta v Česku zdražují. Pod 200 tisíc korun už se nedostane ani Dacia

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 5. 2020 6:02
Přehledům nejlevnějších aut v posledních letech kralovaly Dacie s cenami poměrně hluboko pod hranicí 200 tisíc korun. V posledních týdnech ale i nejlevnější auta zdražila. V cenících jednotlivých značek už nenajdete model s cenou nižší než 200 tisíc korun. Na to, jak aktuálně vypadá přehled nejdostupnějších nových aut dle ceníkových cen, se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai i10 - 229 990 korun

Ačkoliv je Hyundai i10, spadající mezi miniauta, stále ještě novinkou, mezi vůbec nejlevnější modely českého trhu se zařadilo prakticky ihned. Je pravda, že výbava Start se tam dostane jen kvůli 40tisícovému bonusu, který korejský výrobce aktuálně nabízí. Základní cena tak spadla na 229 990 korun za vůz s litrovým benzinovým motorem o výkonu 49 kW a ručním řazením s pěti stupni.

Výbava i10 obsahuje nouzové brzdění s varováním před čelní srážkou, udržování v jízdním pruhu i sledování únavy řidiče. Z komfortních prvků má vůz elektrická přední okna či tempomat, rádio nebo klimatizaci ale nabízí až vyšší výbavové stupně. Ocelová kola mají stejně jako u Mitsubishi 14 palců a okrasné kryty.

 

Právě se děje

Další zprávy