Trh s novými auty se propadl na polovinu, z top 10 posílil jen Ford

Martin Přibyl Martin Přibyl
8. 10. 2018 15:30
Historie snad nepamatuje případ, že by český trh s novými auty spadl během jediného měsíce na polovinu toho, co se automobilkám podařilo prodat měsíc předtím. Něco takového přišlo až ve srovnání srpna a září 2018. Jedná se o ojedinělý trend, nebo nejsme v Evropě sami? A jak se dařilo deseti dlouhodobě nejúspěšnějším automobilkám?

Na žebříček nejprodávanějších aut se můžete podívat zde.

Foto: Kia

6. Kia: -68,9 %

Kia zaznamenala více než 65% propad u svého nejdůležitějšího modelu, kompaktního Ceedu. Kromě nových emisních norem je to dáno i příchodem nové generace. Stará, která se doprodává za výhodné ceny, ani úpravou pro nové emisní předpisy neprošla. "V úzké spolupráci s naší autorizovanou dealerskou sítí jsme naše zákazníky důkladně informovali o nutnosti urychlit registraci vozů právě do konce srpna. Zároveň jsme tuto komunikaci podpořili také cenově zvýhodněnými kampaněmi, které dále zvýšily atraktivitu výběhových variant," vysvětlil srpnové navýšení prodejů pro Aktuálně.cz šéf značky Arnošt Barna.

Navzdory špatnému září ale Kia paří k hvězdám letošního vývoje automobilového trhu. I když se celkové registrace drží na stejné úrovni jako vloni, korejská automobilka vyrostla o plných 22 %. Podařilo se jí zatím prodat 8424 vozů. 

 

Právě se děje

Další zprávy