Máte doma starý Citroën? Automobilka zve na "setkání století", oslaví sté narozeniny

Eva Srpová Eva Srpová
10. 4. 2019 15:32
Francouzská automobilka Citroën letos slaví sto let od svého založení. Při této příležitosti se koná několik výjimečných událostí, na únorovém Rétromobile předvedla velkou expozici, stejně tak i na ženevském autosalonu. Vrcholem oslav ale bude událost plánovaná na červenec, kterou Citroën nazývá "setkání století", francouzsky Rassemblent du siècle.
Citroën proslavila také filmová série o Fantomasovi, kde slavné DS umělo dokonce létat.
Citroën proslavila také filmová série o Fantomasovi, kde slavné DS umělo dokonce létat. | Foto: Citroën

Sběratelé nebo majitelé historických Citroënů se mohou akce zúčastnit nejen jako návštěvníci, ale i jako vystavovatelé. Podmínkou je však vůz přihlásit, na což je čas do 30. dubna.

Na velkolepé akci konané na legendárním okruhu ve Ferté-Vidame ve dnech 19.-21. července by se mělo sejít asi 5000 veteránů značky Citroën. Během tří dnů se očekává až 50 000 návštěvníků.

Událost iniciovali především sběratelé značky na francouzském území (Amicale Citroën a také klub DS France) ve spolupráci se sdružením Aventure Peugeot Citroën DS. Automobilka akci podpoří speciální výstavou.

Okruh Ferté-Vidame nebyl vybrán náhodou, jde o kdysi tajný testovací okruh, po kterém se proháněly prototypy modelu 2CV neboli "kachny".
Pokud tedy vlastníte historický Citroën a chcete se akce zúčastnit i jako vystavovatel, navštivte stránky www.citroencc.com. Přihláška je zpoplatněna částkou 120 eur pro dvě dospělé osoby a jeden vůz na celé tři dny, tři děti do 12 let věku za vstup neplatí.

 

Právě se děje

Další zprávy