Kia chce vypálit rybník Mercedesu, ze Ceedu udělala atraktivní "kupé-kombík"

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2018 6:03
Kia v posledních měsících pořádně pracuje na zlepšení své image. Nejprve ukázala odvážný model Stinger, který lze mít i se šestiválcovým motorem, teď se rozhodla, že vstoupí do revíru Mercedesu. Ten zatím jako jediný mezi kompakty nabízel vůz s karoserií shooting brake, tedy auto kombinující praktičnost kombi s tvary kupé. Model CLA ale dostane zdatnou konkurenci. Korejská automobilka představila nový ProCeed, který se chlubí sportovně střiženou karoserií kombi. Byli jsme na jeho premiéře, detaily najdete v galerii.

Porovnali jsme nový Ceed SW 1.0 T-GDI s konkurenty od Škody, Opelu a Renaultu. Podívejte se zde.

Zatímco přední část se přece jen od standardního Ceedu tolik neodlišuje, zadní partie jsou zcela nové. Už z profilu vynikne rychle se svažující střecha a právě z tohoto pohledu novinka i nejvíce připomíná loňský koncept (a z některých úhlů i kombi odvozené od Porsche Panamera). Podle automobilky si z konceptu dokonce půjčuje linii oken.

V zadní části zaujme nejprve výrazně zkosené sklo pátých dveří, v jejichž středu je vysázeno jméno "ProCeed". To je u mnohých značek dnes velmi oblíbený designový prvek. Kromě toho má shooting brake také zcela nový zadní nárazník a především skupinové svítilny propojené tenkou linkou, která se však ve středu nepotká. Světlá výška pak leží o 5 mm níže než u standardního modelu. Nutno také říct, že naživo vypadá auto mnohem lépe než na fotografiích.

Pro individualisty bude na výběr deset odstínů karoserie, kola mají 17 nebo 18 palců, u provedení GT jsou standardem ta větší.

 

Právě se děje

Další zprávy