Kde nakoupit zimní pneu na internetu?

Adam Fiala
13. 10. 2011 6:26
Zimní pneumatiky se dají sehnat i z klidu a pohodlí domova. Přes internet

Základem přípravy automobilu na zimu je určitě jeho přezutí na zimní pneumatiky, už proto, že od 1. listopadu budou podle novely silničního zákona povinné na všech silnicích, kde hrozí sníh, led či námraza. Nakupovat přes internet je moderní a vyplatí se neváhat. Prodejci čekají zvýšenou poptávku a nakupující se musí připravit na zdražení. Roli budou hrát jak rychle mizející zásoby, tak zvyšující se ceny surovin pro výrobu pneumatik.

Za lepší pneumatiku dáte přes tisíc korun

Zimní pneumatiky se vyznačují tím, že jsou vyráběny z měkčí směsi a mají podstatně hlubší vzorek drážek. Minimální hodnota činí 4 milimetry. Při nižších teplotách jednoznačně zlepšují jízdní vlastnosti vozu. Poohlédnout se můžete například na Dobré Pneu.cz. Firma vznikla v roce 2005, ale má delší tradici kamenného autoservisu, který funguje už patnáct let. Nabízí pneumatiky všech parametrů od různých firem. Na stránkách je sice menší obtíž najít pneumatiky přesně na míru, ale ihned vidíte, kolik kusů mají ještě skladem. Ceny se pohybují kolem tisíce korun za kus, nechcete-li si pořizovat ryze značkové, seženete dobré pneumatiky i za osm set. Je však vždy potřeba zvážit, že ve většině případu platí, že čím dražší, tím odolnější. Dost možná si tak na příští sezónu nebudete muset shánět nové.

Za návštěvu stojí i Pneumatiky.cz, na kterém se díky šikovnému designu a provedení krásně zorientujete a který zakoupené pneumatiky doručí i během 24 hodin. Když utratíte aspoň dva a půl tisíce korun, neplatíte za dopravu ani korunu.

Kvalitní a značkové pneumatiky pořídíte také na E-Pneumatiky.cz. Opět s krátkou dodací lhůtou a při vyhledávání vám pomůže, když se dokonale neorientujete v číslech a písmenech označení pneumatik.

Zákonem stanoveno i v zahraničí

Nákup se vyplatí i v tom případě, že pojdete v zimě do ciziny. V Polsku sice zimní gumy nejsou zákonnou povinností, na Slovensku, v Německu a Rakousku vám mohou pomoci od problémů s policií. Koupě zimních pneumatik se však vyplatí, i když se za hranice nepodíváte. Jestli udeří podobná zimní smršť, co loni, bude se speciální výbava auta hodit.

 

Právě se děje

Další zprávy