Japonské kladivo na Enyaq má české ceny. Nissan Ariya je dražší, jaká je výbava?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 7. 2022 10:35
Trh s elektrickými SUV střední třídy se od představení Škody Enyaq iV před skoro dvěma roky pořádně rozrostl. Přijel sourozenec od Volkswagenu, Tesla ukázala Model Y, Hyundai a Kia předvedly Ioniq 5 a EV6 a naposledy se do stejné kategorie ve velkém pustili Japonci. Po dvojčatech od Toyoty a Subaru přišla v Česku řada na Nissan Ariya. Ten je téměř stejně velký jako domácí elektromobil.
Foto: Nissan

Nissan Ariya Advance - od 1 289 900 Kč

Základní verze Nissanu Ariya se jménem Advance se prodává za 1 289 900 korun, přičemž v nabídce je pouze verze s menší baterií a pohonem předních kol. Pro srovnání - technicky hodně podobná Škoda Enyaq iV s 58kWh akumulátorem a dojezdem 404 km je o 165 tisíc korun levnější. Detailnější porovnání obou modelů je na následujících slidech.

Výbava verze Advance je na druhou stranu skutečně bohatá. Nechybí nouzové brzdění s rozpoznáváním chodců i cyklistů, pomocník pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, hlídání mrtvého úhlu, sledování provozu za vozidlem nebo čelní středový airbag. Dále má Ariya dvě spojené 12,3palcové obrazovky: jedna je výstupem digitální přístrojové desky, druhá multimediálního systému s navigací i rozhraním Apple CarPlay a Android Auto. Z dalších prvků nechybí automatická dvouzónová klimatizace, bezdrátové nabíjení telefonů, přední a zadní parkovací senzory, 360stupňová kamera, automatické stěrače, kožený vyhřívaný volant, vyhřívaná a elektricky nastavitelná přední sedadla. Světla, přední, zadní i mlhová, mají diody, kufr elektrické víko a litá kola 19 palců.

Mezi příplatky je kromě prodloužené záruky ještě lepší palubní nabíječka za 25 tisíc a lakování karoserie: metalíza nebo perleťový lak stojí 20 tisíc korun, dvoubarevné lakování s černou střechou, sloupky a zrcátky 32 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy