Jak na drahé ojetiny? Hledejte výběhové modely a méně slavné značky. Máme sedm tipů

Martin Frei Martin Frei
10. 8. 2022 5:53
Zdražování posledního roku je u konce a ceny aut z druhé ruky se stabilizují. Nejvyšší čas se jimi probrat a najít pár dobrých tipů. I při dnešní drahotě totiž platí, že méně oblíbené auto je levnější. Přitom může být kvalitní a spolehlivé, jen si holt nezískalo dost početný okruh příznivců. Mezi pětiletými ojetinami jsme našli sedm zajímavých modelů, na kterých ušetříte.
Foto: Ford

Ford Kuga II

Na trhu: 2012 až 2019
Typický pětiletý vůz: 2.0 TDCi, 140 000 km, 440 000 Kč

Původně zamýšlenou hranici čtyř set tisíc korun Kuga o něco přelézá, ale podle nás si tady své místo zaslouží. Možná že Kiu Sportage nebo benzinovou Mazdu CX-5 dostanete ještě o třicet tisíc levněji, ale čekají vás s ní podstatně dražší díly a údržba. Kuga se drží evropských servisních standardů, přitom je to po mechanické stránce poctivec ze staré školy.

Právě tady nejdéle sloužil letitý diesel 2.0 TDCi bez AdBlue, který s trochu příčetnou údržbou najede půl milionu kilometrů. Žádné zákeřnosti nečíhají ani v podvozku či elektroinstalaci.

To celé dohromady vyjde o sto dvacet tisíc levněji než Volkswagen Tiguan a jediný důvod spočívá v tom, že modrý ovál na masce už není tak cool jako dřív. Kdo by to byl řekl, jen pár let po aféře Dieselgate…

 

Právě se děje

Další zprávy