První český hybrid není za hubičku. Hyundai Tucson nabízí po modernizaci i levnější verze

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 7. 2018 12:41
Se sloganem "první český hybridní vůz" přichází na český trh omlazená podoba Hyundai Tucson. Ono titulování jihokorejského modelu za český je stále poměrně kontroverzní, nicméně jiné hybridní auto vyrobené v České republice zatím (až do příchodu plug-in hybridního Superbu) koupit nelze. Facelift populárního kompaktního SUV ale není jen o novém pohonném ústrojí. V Nošovicích produkovaný vůz dostal i upravený vzhled a nové prvky výbavy. Kolik stojí, se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai Tucson Style

Nejvyšší výbava Style má již kompletní bezpečnostní výbavu, obsahující autonomní nouzové brzdění, sledování bdělosti řidiče, asistent pro vedení v jízdním pruhu, čtení dopravních značek s rychlostním omezením, sledování mrtvého úhlu, upozornění na projíždějící vozidla při couvání a asistent pro změnu jízdního pruhu. Z komfortní výbavy lze vypíchnout elektrickou bederní opěrku pro řidiče, dešťový senzor, vyhřívání předních i zadních sedadel, startování tlačítkem nebo přední parkovací senzory. Součástí nejvyšší výbavy jsou i navigace s osmipalcovou obrazovkou, bezdrátové nabíjení chytrých telefonů a full-LED přední světla. Design vyšperkovávají 18palcová litá kola, LED osvětlení klik dveří a zatmavená zadní okna.

Motorová nabídka obsahuje jen 1.6 T-GDI za nejméně 709 990 korun (pohon všech kol je za příplatek dalších 40 tisíc korun) a turbodiesel 2.0 CRDi za 809 990 korun. Jediná výbava Style pak dostane nový mild-hybrid za 839 990 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy