První český hybrid není za hubičku. Hyundai Tucson nabízí po modernizaci i levnější verze

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 7. 2018 12:41
Se sloganem "první český hybridní vůz" přichází na český trh omlazená podoba Hyundai Tucson. Ono titulování jihokorejského modelu za český je stále poměrně kontroverzní, nicméně jiné hybridní auto vyrobené v České republice zatím (až do příchodu plug-in hybridního Superbu) koupit nelze. Facelift populárního kompaktního SUV ale není jen o novém pohonném ústrojí. V Nošovicích produkovaný vůz dostal i upravený vzhled a nové prvky výbavy. Kolik stojí, se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai Tucson Trikolor

Druhá výbava Trikolor přidává z bezpečnostního hlediska řízení trakce při průjezdu zatáčkou, které se ale dodává jen pro modely s pohonem všech kol, a přední mlhové světlomety. Komfortní stránku zastupují kožený volant a hlavice řadicí páky, tempomat s omezovačem rychlosti, dvouzónová automatická klimatizace, parkovací kamera a senzory vzadu a rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. Z designového hlediska má tato výbava 17palcová litá kola, LED blinkry v zrcátkách a stříbrné střešní ližiny.

Paleta motorů začíná u 1.6 GDI za 604 990 korun. Silnější 1.6 T-GDI přijde na 654 990 korun, příplatek za čtyřkolku je 40 tisíc. Jediný turbodiesel 1.6 CRDi/85 kW stojí od 664 990 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy