Foto: Podobné jako vejce vejci a dojezd 500 km. Tak si automobilky představují příští elektromobily

Foto: Podobné jako vejce vejci a dojezd 500 km. Tak si automobilky představují příští elektromobily
Porsche Mission E - Dva roky starý koncept luxusní automobilky představuje jeden z prvních vážných útoků na Teslu. Porsche slibuje, že její auto zvládne akceleraci z nuly na 100 km/h za 3,5 sekundy a to díky celkovému výkonu 600 koní. Čistě na elektřinu by mělo ujet za ideálních podmínek 500 kilometrů.
Mercedes-Benz Generation EQ - Loňský koncept Mercedesu je jakýmsi crossoverem, který je poháněn dvěma elektromotory. Celkem lze očekávat výkon až 300 kW, přičemž auto zvládne na jedno nabití ujet 500 km. EQ je zkratkou „Electric Intelligence“.
Jaguar I-Pace - V Jaguaru se jim zamlouvá úspěch SUV F-Pace, proto by rádi pokračovali v této kategorii s menším modelem. A možná i poprvé v historii nasadili do provozu elektromobil. Alespoň to vyplývá z představení konceptu I-Pace, který pohání dva elektromotory o celkovém výkonu 400 koní. Dojezd? Ano, také 500 kilometrů.
Volkswagen I.D. Crozz - Čtyřdveřové kupé-SUV, to je koncept od Volkswaenu. Stejně jako u jeho koncernových sourozenců by mělo jít o elektromobil schopný ujet až 500 kilometrů. Dobití baterií z rychlonabíječky přitom zabere 30 minut do 80 procent kapacity. Maximální rychlost vozu má být 180 km/h.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
28. 4. 2017 13:30
Výrobci aut mají jasno. Aby byl elektromobil použitelný, musí ujet 500 kilometrů na jedno nabití. Proto se v poslední době celá řada z nich u svých konceptů vozů do zásuvky chlubí právě tímto údajem. Přitom občas zapomínají zapracovat na designu. Výsledkem tak je, že jsou si studie elektromobilů pro blízkou budoucnost velmi podobné. Tedy až na několik světlých výjimek. Přesvědčte se v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy