Foto: Dva Spykery a 17 Bugatti. Víte, jaká exotická auta jezdí v Česku? Některá se tu i vyrábí

Foto: Dva Spykery a 17 Bugatti. Víte, jaká exotická auta jezdí v Česku? Některá se tu i vyrábí
Ariel (2 kusy) - Tohle není prací prášek, ale radikální auto z Velké Británie, které sází na co nejlehčí konstrukci, díky které patří i s benzinovým čtyřválcem mezi nejrychlejší auta na světě.
K1 Attack (3 kusy) - Česko-slovenský supersport s nízkou karoserií a výklopnými dveřmi na sebe poutá pozornost na první pohled.
Bitter (2 kusy) - Německá a později rakouská automobilka Ericha Bittera se zaměřuje na stavbu luxusních aut se sportovním charakterem. Pro řadu z nich jako základ posloužily vozy značky Opel. Jde o pořádnou raritu.
Brilliance (3 kusy) - Dobrou zprávou je, že čínským automobilkám se na českém trhu nedaří. Tady je první z nich. CZ na registrační značce mají jen pouhé tři kusy.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
18. 5. 2017 13:32
Luxusní sportovní auta klasického britského střihu značky Gordon jsou na českých silnicích raritou. V celé zemi jich jezdí jen 11 kusů. Přitom pochází z Plzně. Jde o jednu z exotických značek, které registruje Sdružení dovozců automobilů. Prošli jsme jeho statistiky a našli další zajímavosti. Víte, že s trochou štěstí můžete potkat dva unikátní supersporty z Nizozemska, britské formule nebo hned několik čínských aut, která tu zbyla po neúspěšném pokusu o expanzi na místní trh? Vybrali jsme exoty z českých silnic, podívejte se.
 

Právě se děje

Další zprávy