Prohlédněte si neúspěšná auta: Konkurence udala stovky kusů, tahle nenašla ani deset majitelů

Prohlédněte si neúspěšná auta: Konkurence udala stovky kusů, tahle nenašla ani deset majitelů
Lexus IS (8 prodaných kusů) - Blízkým konkurentem Lexusu IS bychom mohli označit Jaguar XE, ale ten se málem dostal také do naší galerie s 10 udanými kusy. Alfa Romeo Giulia je nováček, ale udalo se jí 32 kusů.
Citroën C4 Aircross (8 prodaných kusů) - Upřímně, je zvláštní, že si Citroën ještě stále v nabídce drží tento zastaralý model založený na Mitsubishi ASX. Mimochodem, tomu se daří mnohem lépe, protože na rozdíl od francouzského sourozence si našlo 371 kupců.
Mercedes-Benz CLS (8 prodaných kusů) - Zakladatel kategorie sedan-kupé je pohledný a reprezentativní. Ale začátek roku se mu jaksi nevydařil. Konkurenční Audi A7 si připsalo 31 zářezů.
Opel Adam (7 prodaných kusů) - Vsadit na mladé, kteří většinou nemají moc peněz, není dobrá strategie. Opel Adam strádá. Ale takové Audi A1 na tom není o mnoho lépe. Našlo si ji 11 klientů. V této kategorii prostě kraluje domácí Škoda Citigo – neuvěřitelných 745 kusů. Za tři měsíce!
Foto: Volvo
Jan Markovič Jan Markovič
8. 4. 2017 7:12
Je mezi nimi Mercedes, Opel nebo Lexus. Auta, která za první čtvrtletí neoslovila ani deset řidičů, aby si je pořídili do své garáže. Dvě z nich si dokonce našla jen jednoho majitele. Sestavili jsme přehlednou galerii 20 vozů podle statistik Sdružení dovozců automobilů a pak jsme je srovnali s jejich konkurencí. Ta zaznamenala na rozdíl od těchto modelů i stovky prodaných kusů. Podívejte se.

Pokud si chcete vybrat nové auto, prhlédněte si ceníky a technické údaje aut na čekém trhu. Najdete je zde.

 

Právě se děje

Další zprávy