Foto: 20 aut, kterým se daří v exotických zemích. Bodují hlavně pick-upy, Toyota ovládá svět

Foto: 20 aut, kterým se daří v exotických zemích. Bodují hlavně pick-upy, Toyota ovládá svět
Trh s auty v jihoamerickém Chile čile roste. Loni se jich tam prodalo přes 305 tisíc kusů. Nejúspěšnějším modelem byl laciný sedan Chevrolet Sail, následovaný sedanem Hyundai Accent. Na třetí příčce sídlí Kia Rio.
I ve vedlejší Agrentině se trhu daří, v roce 2016 stoupl o celých 10 procent. To znamená skoro 710 tisíc prodaných vozů, z nichž je králem Toyota Hilux. Za ní se čestně drží brazilský Volkswagen Gol.
Pojďme tedy do největšího jihoamerického státu Brazílie, kde se aut prodaly necelé dva miliony. Přitom jde ale o výrazný pokles. Rok předtím jich bylo o půl milionu více. Absolutním vítězem je Chevrolet Onix s téměř osmi procenty podílu na trhu. Následuje ho Hyundai HB20 a Ford Ka.
Ještě bychom se měli zastavit v drogami proslulé Kolumbii, kde se neobyčejně daří Renaultu Sandero, za kterým brousí Chevrole Spark. Sandera, které se v Evropě prodává jako Dacia, se udalo na 19 tisíc kusů! To je z celkového trhu 254 tisíc registrací opravdu pořádný kus.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
16. 5. 2017 14:11
Oceánie, Thajsko nebo velká část Afriky. Tam všude boduje Toyota se svým pick-upem Hilux. Japonská automobilka má v některých zemích dokonce tak dominantní postavení, že jí patří téměř celý trh – například v ostrovním království Tonga, kde drží skoro 90 procent. V některých exotických zemích ale ovládají trh tamní výrobci. Jaká auta lidé nejvíce kupují v Íránu, Iráku, Sýrii, Gambii nebo Chile? Prohlédněte si výběr z 20 států, který jsme postavili podle dat serveru BestSellingCarsBlog.com. Pokud není uvedeno, jde o výsledek z prodejů za celý rok 2016.

A jaká jsou nejprodávanější auta v Česku? Podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy