Dříve Favorit, dnes Porsche Cayenne. Toto jsou nejdražší auta z Česka i Slovenska

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 2. 2022 6:02
Změnilo se hodně. Před třiceti lety patřily k nejdražším modelům z tehdejšího Československa Škoda Favorit a Tatra 613, k nimž se až později začaly přidávat další. Na Slovensku třeba od VW, v Česku od rozšiřující se nabídky Škody. Dnes se v obou zemích vyrábějí auta s cenou hravě překračující milionovou hranici. Aktuálně.cz dala dohromady přehled nejdražších aut vyráběných v Česku a na Slovensku.

V přehledu jsou zahrnuty modely vždy v nejdražších ceníkových verzích bez příplatků. Zahrnuty jsou jen vozy vyráběné sériově, nikoliv malosériově nebo ručně.

Foto: Audi

Audi SQ7 - 2 726 900 Kč

Je víceméně jasné, že žebříčku nejdražších aut z Česka a Slovenska vévodí velká SUV. Před dvěma dekádami tato kategorie téměř neexistovala, dnes v ní působí řada automobilek především z prémiové části trhu. Třeba Audi Q7 mělo premiéru v roce 2005 a od té doby se v Bratislavě také vyrábí. Už základní model atakuje svou cenou hranici dvou milionů korun, vrchol v podobě sportovního SQ7 však bez příplatků stojí 2 726 900 korun.

Za tuto sumu má vůz pod kapotou přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec s výkonem 373 kW v kombinaci s pohonem všech kol a automatickou převodovkou. Z 0 na 100 km/h vyráží SUV i přes více než dvoutunovou hmotnost za 4,1 vteřiny.

 

Právě se děje

Další zprávy