Děláte je taky? Chyby, kterými si ničíte auto a možná o tom ani nevíte

Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 7. 8. 2021 11:55
Občas to jsou drobnosti, ale jindy zlozvyky, kterými můžete auto zbytečně ničit. Nevydrží v kondici tak dlouho, jak by při správné péči mohlo, a navíc bude brzy vyžadovat opravu, občas dost nákladnou. Projděte si přehled, jestli se těchto chyb nedopouštíte také.
Technici v servisním centru Škoda Auto prověřili, zda je auto v náležitém technickém stavu, například zda má dostatečnou hladinu motorového oleje a správný tlak pneumatik
Technici v servisním centru Škoda Auto prověřili, zda je auto v náležitém technickém stavu, například zda má dostatečnou hladinu motorového oleje a správný tlak pneumatik | Foto: Radek Pecák

Péče

Pravidelný servis je základním předpokladem k tomu, aby auto dlouho vydrželo v kondici. Samozřejmě to neznamená, že servisované auto se nevyhne poruchám, ale pokud zanedbáváte pravidelné kontroly nebo dokonce výměnu oleje, zaděláváte si na problém. Z drobnosti se totiž nakonec může vyklubat rozsáhlejší závada.

Někteří lidé se také snaží si na autě leccos opravit sami. Pokud nepatříte mezi šikovné garážisty, raději se do větších projektů nepouštějte. Zejména u moderních aut, kde se většina oprav stejně musí řešit přes diagnostiku.

 

Právě se děje

Další zprávy